vendredi 14 juin 2013

που πας φοιτητάκι με τέτοιο καιρό;

     Το τι χάρηκα όταν έφτασε στα χέρια μου το καινούριο, ανανεωμένο (χωρις καφέ) πλητρολόγιό μου δεν περιγράφεται!! Δεν λες πάλι καλά που χάλασε μόνο το πληκτρολόγιο και δεν χάλασε όλο το σαραβαλάκι μου να τρέχω και να μην φτάνω; Ας κάνω το σταυρό μου...

...νταξ τον έκανα. Αυτό σημαίνει πως αρχικά ζητώ συγγνώμη για την δίμηνη απουσία μου και δευτερευόντως ότι σας απειλώ ότι από εδώ και πέρα θα γράφω πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ  πιο συχνά....Μπουχαχαχαχαχαχαχα!!!

    Ως πρώτο θέμα μετά την μακρόχρονη απουσία μου θα ήθελα να είναι κάτι που σχετίζεται με εξεταστικές, εξετάσεις κλπ καθώς πολύ επίκαιρο το θέμα (οι μεν ξεκινανε οι δε τελειώνουν) και ειδικά με τον πανικό που γίνεται στη χώρα μας πολύς ντόρος γίνεται γύρω από την παιδεία (ο Θεός να την κάνει) και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων. Μιλώντας λοιπόν "μέσα από το χωρό" θα σας αναλύσω ένα θεμα χιλιοδιαβασμένο ίσως από κάποιους με διαφοροποιήσεις ίσως αρκετές ως προς την κατηγοριοποίηση.

"τα είδη των εξεταζόμενων"
(το ξέρω πολλοί θα περιμένατε να αναλύσω το θέμα της ερτ αλλά καμία όρεξη δεν έχω να δώσω σε κάποιους την ευκαιρία να λογομαχήσουν δημοσίως για άλλη μια φορά θέλωντας να αποδειξουν πόσο καλοί ρήτορες είναι)
Ξεκινώ λοιπόν:

1. Ο "ξεσκίστηκα στο διάβασμα και παρ'όλα αυτά πεθαίνω από το άγχος"
Σε μια κλίμακα του 5 για να χαρακτηρίσω τη σπαστικότητα (δεν ξερω καν αν υπάρχει τέτοια λέξη αλλά χέστηκα) θα έβαζα 5. Είναι αυτός που κάθεται με το βιβλίο μέσα στο έδρανο του οποίου τη θέση έχει πιάσει από τις 8 το πρωί ακόμα κι αν το μάθημα το δίνει στις 8 το βραδυ, ποιάνει συζήτηση με όλους μιλώντας για τύπους και θεωρήματα και καταστροφολογεί με κάθε ευκαιρία. Αν δε κατι πάει στραβά και όντως δεν γράψει (πράγμα απίθανο αφού έχει ξεσκιστεί) θα κλαφτεί σε όλους τους φοιτητές όλων των τμημάτων όλων των σχολών για τό πόσο προσπάθησε και πόσο αδικήθηκε και πόσο χάλια ειναι τα οικονομικά του και πρέπει να πάρει γρήγορα πτυχίο για να φύγει έξω και να βοηθήσει την οικογένεια του και μπλα μπλα μπλα.

2. Ο "διάβασα λίγο πριν μπω στην αίθουσα και πέσανε αυτά που διάβασα". Οκ δυσκολεύομαι αρκετά να σε πιστέψω εκτός κι αν έχεις κάνει καμιά φοβερή συμφωνία με το διάβολο. Οπότε ξέρνα το τώρα πόσα έδωσες στον καθηγητή, πως έριξες την καθηγήτρια, πόσα σκονάκια έιχες ή, εντέλει, πόσες ώρες διάβασες. Βαθμός σπαστικότητας 4.

3. Ο "τι να διαβάσω"
Αυτός ο άνθρωπος έμαθε ότι το βιβλίο της Μάκρο είναι πορτοκαλί μισή ωρα πριν πέσει για υπνο. Ήταν πολύ αργά και να διαβάσει αλλά και να κάνει
 σκονάκι έτσι βρήκε το καταλληλότερο μέσο. Πήρε το βιβλίο, στυθηκε έξω από τη σχολή από αχάραγα και παίρνοντας ύφος σοφιστικέ σε φάση "έχω φάει τη ζωή μου στα βιβλία" ρωταγε όλους τους διερχόμενους φοιτητές κανένα σος. Το πιο σπαστικό δε είναι όταν αυτοί οι τύποι περνάνε καθαρά από τύχη...Βαθμός σπαστικότητας 3.

4.Ο "αδιάβαστος". Όταν λέμε αδιάβαστος εννοούμε Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Ο-Σ. είναι αυτός που 
ξέρει πριν καν περάσει στη σχολή οτι δεν θα περάσει κανένα μάθημα αλλά έρχεται παρ όλα αυτά σε κάθε εξεταστική σε όλα τα μαθημάτα μπας και ανοίξη η τύχη του και γίνει κανα θαύμα. Είναι αυτός που σκάει με τη φραπεδιά στο αμφιθέατρο, κάθεται όπου να ναι, δεν ξέρει ουτε εξ όψεως τον καθηγητή (άλλο που ο καθηγητής τον ξέρει από την καλή και από την ανάποδη καθώς τον εχει κόψει 3808979878 φορές), θα πάρει κόλλα, θα φυγει στο τέταρτο όταν δηλαδή αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να περάσει με πουστιά και όλο το 5 λεπτο που θα κανει να διασχίσει την αίθουσα (εννοείται ότι καθεται στο τελευταίο έδρανο) μέχρι να παραδόσει το γραπτό θα φωνάζει στους φίλους του "τελειωνετε ρε μαλάκες, θα περιμένω έξω να πάμε για καφέ". Βαθμός σπαστικότητας 2.

5. Ο "έχω σκονάκι". Σ αυτήν την κατηγορία δεν κατατάσονται αυτοί που έχουν γίνει άσοι στο σκονάκι (γιατί έχουν γίνει τόσο άσσοι που ποτέ δεν καταλαβαίνεις ποιοι είναι) αλλά όλοι οι άλλοι. Κάθονται στραβά, έχουν τρακ και φαίνεται από όλες τις κινήσεις τους, έχουν ένοχο βλέμμα και γενικά όσο προσπαθούν να μην γίνουν αντιληπτοί τόσο αυτοί καρφώνονται. Ε στο τέλος κόβωνται και πάλι από την αρχή. Βαθμός σπαστικότητας 2.


Αυτά ήταν κατ εμέ τα βασικά ήδη όπως εγώ τα παρακολούθησα και τα παρακολουθώ μέσα στη σχολή. Δέχομαι έξτρα προτάσεις και με χαρά θα έβγαζα part b. XEXE!!

Μέχρι τότε να περνάτε καλά και τα πάντα ανοιχτά!!

6 commentaires:

  1. Πολύ απολαυστικό ποστ! Μου θύμησες τώρα...επικές στιγμές...
    Να προσθέσω στη λίστα τα φυτά που δεν σου απαντούν ούτε που είναι η αίθουσα που δίνεις, μην τυχόν και θες να κάτσεις κοντά και τους ενοχλήσεις,
    τους μαλάκες από τα τραπεζάκια των παρατάξεων που έρχονται με στυλ "i got this bitches"
    και φυσικά τις μάνες-γιαγιάδες κτλ, που έχουν έρθει για πτυχίο στα ήντα (μαγκιά τους βέβαια), και κάθονται πρώτο θρανίο - σηκώνουν χέρι - πιάνουν συνομιλία με τον καθηγητή. Αυτά.

    RépondreSupprimer
  2. εννοείται...αυτά είναι all time classic νούμερα που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν...εγώ ήθελα να όμως να ξεμπροστιάσω τους καλά κρυμμένους τύπους εξεταζόμενων...χαχαχα...ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια

    RépondreSupprimer
  3. xaxax poly wraio to keimeno sou,autous pou lene tha skisw tha skisw kai ontws skizoun oi atimoi kai meta koroidevoun tous allous kai lene poso eukola itan,tous exete sti sxoli sou ?

    RépondreSupprimer
  4. εννοείται...βρίσκονται παντού....

    RépondreSupprimer
  5. Ε μαα.. η Νο2 περίπτωση είναι για ξύλο!!!! Ο Νο1 δε θα το έλεγα.. ίσως επειδή και εγώ πάντα διαβασμένη πήγαινα αλλά πάντα τελευταία χαχαχ

    Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο σου στο blogaki μου..
    Θέλεις να ακολουθήσουμε η μία την άλλη??
    Απλά ενημέρωσε με :)
    Φιλάκια
    http://notebookofclaire.blogspot.gr/

    RépondreSupprimer
  6. άστο όλοι για μπουνιές είναι χαχαχαχα!!! νταν...

    RépondreSupprimer